dinsdag 10 maart 2009

Lenormandkaarten leggen

Elke set kaarten heeft z'n eigen kenmerken. En elke nieuwe set moet je leren kennen...Natuurlijk kan je er de boeken bijhalen. Er zijn tal van goede boeken op de markt. Maar waar het echt om gaat, is dat je de kaarten op een persoonlijke manier leert kennen. Al doende zal je leren dat niet iedereen de kaarten op dezelfde manier interpreteert. De beste manier om dit te doen, is 's morgens even tijd maken voor een dagkaart. Bekijk de kaart goed, denk na over wat ze zou kunnen betekenen. Schrijf dit even op voordat je 's avonds even de betekenis opzoekt in een boek. Na enkele maanden heb je al een serieus naslagwerk waarop je verder kan bouwen. Hou je ook aan kleine leggingen in het begin. Of aan leggingen met een plaatsbepalende betekenis van een kaart. Je zal veel acurater zijn als je met een kleine legging een duidelijk antwoord hebt, dan wanneer je de verschillende mogelijkheden in een algemenere legging bekijkt. Kleine leggingen werken heel effectief voor duidelijke vragen. Ik snap best dat mensen denken: des te meer kaarten, des te meer uitleg. Probeer eens 5 vragen na elkaar te beantwoorden met kleine leggingen, in plaats van 5 antwoorden te zoeken in een legging van 36 kaarten. Probeer het...en overtuig jezelf...

Divinatie

Divinatie bestaat al sinds mensheugenis. Nog voor men kaarten had, nog voor dat men de sterrenhemel in kaart bracht... In het begin der tijden was de mens aangewezen op de voorbodes van de natuur om te overleven. In deze tijd hebben we al deze instincten niet meer nodig. We moeten niet meer zelf op jacht, we hoeven het land niet te bewerken...we gaan gewoon naar de supermarkt. En toch heb je nog die intuïtie. Je denkt plots aan iemand, en de telefoon rinkelt; plots wil je het huis hier en nu opgeruimd hebben...en vervolgens staat er volk aan de deur; je besluit om vroeger te vertrekken met de wagen, om achteraf te horen dat je anders een lawine over je dak had gekregen,... Spijtig genoeg worden deze tekenen vaak gewoon over het hoofd gezien. De beste raad die ik je kan geven is: doe het rustiger aan. Luister naar jezelf. Geloof in jezelf. De wereld is een magische plek, je moet het alleen maar durven zien...

Spiritueel groeien

Via de leggingen die ik doe, kom ik met veel mensen in contact. Allerlei mensen, van alle klassen. Vaak vragen mensen me dan hoe ze zichzelf beter kunnen ontwikkelen. Doordat het huidige aanbod zo groot is, weten ze vaak niet waar beginnen. Ik ga proberen daar een duidelijk antwoord op te vinden.

Allereerst dien je eens na te gaan waar je interesses liggen. Ben jij een persoon die liever met wiskunde bezig is, onderzoek dan de numerologie eens. Of misschien kan je eens proberen een horoscoop te tekenen?
Creativiteit uit zich ook in vele vormen in de spiritualiteit. Schilderen, tekenen, schrijven.... Schilder eens de kleuren die je voelt bij een bepaalde persoon/situatie, en zoek de betekenis van die kleuren eens op. Zet je verstand op nul en teken. Zoek achteraf de symbolische betekenissen op. Dat kan perfect in de droomsymboliek. Zoek eens op wat automatisch schrijven betekent.Je kan je natuurlijk ook een set kaarten aanschaffen. Het simpelste zijn de gewone affirmatiekaarten. Hier op de site staan al enkele afbeeldingen van andere kaarten. Ga naar een degelijke winkel en koop dat deck dat je het meest aanspreekt. Je weet niet of het je ligt als je het niet probeert!
Dromen zijn ook een manier. Droom jij veel? Houdt dan eens een droomdagboek bij zodat je regelmatig eens terug kan lezen.
Als je meer over het leven aan de andere zijde wil weten, raad ik je van ganser harte Sylvia Browne, Doreen Virtue en Louise Hay aan.

Veel mensen worden afgeschrikt foor het feit dat er soms ook wel eens van rituelen gepraat wordt. Maar denk eens even na: hoe vaak voer jezelf niet een ritueel uit? Heb jij geen vaste gewoontes als je opstaat? Of als je thuiskomt na een werkdag? Kaarsjes op de verjaardagstaart, kaartjes sturen bij Kertsmis....
Je bent meer spiritueel begaafd dan je beseft... en je ontdekkingtocht kan toch gewoon hier beginnen, op het net? En met luisteren naar jezelf.

Zwart scherm

De achtergrond van deze blog is zwart. Hiervoor is een goede reden: wisten jullie dat een zwart computerscherm minder verbruikt dan een wit? Google heeft hier iets leuks op gevonden. Zoeken kan je ook via www.blackle.com
Op de startpagina zie je zelfs staan hoeveel electriciteit er is uitgespaard door via blackle te zoeken.