zondag 8 februari 2009

Laat engelen je huis beschermen

Ik was gisteren al aan het denken om een post over de engelen te maken. Er is zoveel over te vertellen, ik wist niet waar beginnen. Na deze nacht weet ik het echter wel!

Nee, ik heb geen visoen of een droom gehad. Ik ben wel wakker geworden van een luide knal: alweer een auto-ongeluk. Amper 2 weken geleden kwam er een auto tot stilstand op amper een halve meter van de voorgevel van ons huis. Deze nacht is er aan de andere kant van de straat een jeep tot stilstand gekomen op een grote cabine van het waterzuiveringsstation. Ik wist niet wat ik zag: de cabine was vooruit gevallen, en de wagen stond er met de voorste wielen op.

Op zulke momenten dank ik de engelen voor het feit dat ze m'n huis beschermen. Ik vraag ze namelijk geregeld om dat te doen. Mensen vragen zich nu af.... hoe doe je dat? Wel, dat is simpel, hoor! Engelen horen namelijk alles wat je hen vraagt. Ze zijn blij als een mens zich tot hen wendt om hulp en steun. Ze zijn er immers om ons te helpen! Vandaar dat ik 's avonds voor het slapen gaan, de engelen nogal eens vraag om bescherming. Voor mijn geliefden, de dieren waar ik van hou.... en zelfs voor het huis. Ik plaats het huis altijd in een bol van wit licht. Aangezien we in een halfopen bebouwing wonen, bescherm ik ook tegelijkertijd het huis van de buren. Vervolgens vraag ik aan de engelen of er enkelen onder hen hier op wacht kunnen komen staan: eentje op elke hoek van het huis, een aan de voordeur en een aan de achterdeur. Ik noem geen namen voor de engelen, je kan dit natuurlijk wel doen, maar ik wil ze niet dwingen: degenen die tijd hebben, mogen hier komen waken. Als je 2 keer op een halve maand tijd een auto-ongeluk ziet gebeuren op nog geen 5 meter van je huis.... dan besef je waarom je je huis zou laten beschermen door de engelen. Ik dank ze dan ook onmiddelijk: voor het feit dat er geen gewonden zijn, alleen blikschade, en voor het feit dat mijn huisje nog heel is. De volgende avond.... vraag ik of ze weer komen waken :)

Zwart scherm

De achtergrond van deze blog is zwart. Hiervoor is een goede reden: wisten jullie dat een zwart computerscherm minder verbruikt dan een wit? Google heeft hier iets leuks op gevonden. Zoeken kan je ook via www.blackle.com
Op de startpagina zie je zelfs staan hoeveel electriciteit er is uitgespaard door via blackle te zoeken.