donderdag 20 augustus 2009

Reflectie

De inspiratie van dit schrijven komt voort uit deze laatste zomer. Soms overvallen dingen me, en dan heb ik het gevoel alsof het genoeg geweest is, alsof de hele wereld op mijn schouders rust. Ik krijg dan dromen, meestal nachtmerries, en dan weet ik dat het tijd is om alles te laten voor wat het is, en wat tijd aan mezelf te besteden.

Ik kan me nu al voorstellen dat sommigen onder jullie denken "ok, klinkt wel goed, maar hoe doe je dat?" Wel, hier zal ik beschrijven wat ik gedaan heb:

Allereerst heb ik veel gelezen. Ik heb me een boek aangeschaft over droomsymbolen en hun verklaring - aangezien ik zoveel dromen had, leek me dat een goed idee. Raar maar waar... toen ik de dromen eenmaal ontleed had, stopten de nachtmerries ook. Ondertussen was ik mezelf wel enkele keren tegengekomen. Dingen ontdekt die ik niet wist. Dingen waar ik ook een antwoord of een soort logica achter zocht. Dus kon ik weer op zoek.

Ik heb me op boeken over astrologie gestort. Westerse, Chineese, relatiehoroscopen, de moeder aarde astrologie.... langzaam werden dingen me duidelijker. Numerologie is er ook aan te pas gekomen, en ik heb zelfs mijn edelstenen erbij gehaald.

De vragen die me nog restten, heb ik proberen op te lossen met hulp van de engelen. Ik heb de kaarten en de boeken van Doreen Virtue geraadpleegd. De boeken heb ik gebruikt als middel voor bibliomancie. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat de engelen me zo geholpen hebben.

Dit alles had ik echter niet kunnen doen als ik niet de moeite had genomen om de stilte op te zoeken. De enige muziek die ik gedraaid heb, was muziek die pastte bij mijn emotionele toestand. Dat heeft me geholpen die emoties beter te begrijpen. De radio heeft hier dus niet staan toeteren, de tv is uit gebleven. Enkel en alleen om een film te kijken. "Into the wild" heeft een grote indruk op ne nagelaten.

Bij deze dus een goede raad naar mensen met vragen en emoties die ze niet snappen: kijk eens goed naar jezelf en zoek naar antwoorden diep binnenin je. Daar zit veel wijsheid verborgen! :)

Zwart scherm

De achtergrond van deze blog is zwart. Hiervoor is een goede reden: wisten jullie dat een zwart computerscherm minder verbruikt dan een wit? Google heeft hier iets leuks op gevonden. Zoeken kan je ook via www.blackle.com
Op de startpagina zie je zelfs staan hoeveel electriciteit er is uitgespaard door via blackle te zoeken.